Workshop: Modele de analiză și înțelegere a familiei în lucrul cu adolescenții

Workshop: Modele de analiză și înțelegere a familiei în lucrul cu adolescenții (14 ore).

Prezentare: Lucrul cu adolescenții în psihoterapie este și despre susținerea sistemului în care adolescentul se dezvoltă. Competența psihoterapeutului de a analiza sistemul familiei și de a identifica care este problema în mediul adolescentului reprezintă prioritatea în asigurarea unui tratament eficient.

În cadrul workshopului se vor discuta aspecte teoretice și practice legate de:

modele de analiză și înțelegere a familiei folosind concepte din analiza tranzacțională
cadrul terapeutic și consolidarea relației terapeutice în lucrul cu adolescenții și familiile acestora
abordări diferite în funcție de identificarea problemei în sistemul familiei: la adolescent sau la părinți

Procesul de învățare va fi susținut și de aspecte practice legate de modul de lucru cu adolescenții în cabinet dar și de aspecte etice întâlnite în lucrul cu adolescenții și relația cu părinții. Se vor prezenta cazuri clinice care să susțină aspectele teoretice și se va lucra interactiv și experențial.

Workshop-ul curs este recunoscut de Asociația Română de Analiză Tranzacțională (ARAT), Asociația Europeană de Analiză Tranzacțională ( EATA) și Asociația Internațională de AnalizăTranzacțională (ITAA).

Workshop-ul va fi cu prezența fizică în București.

Perioada: 25-26 Mai 2024

Program:
sâmbăta, 9.00-18.30 cu pauză de prânz o oră
duminica, 9.00-14.30 ​​​​​

Înscrierile se fac până la data de 15 aprilie 2024 la adresa de mail: marina@marinaionescu.ro

Investiția financiară: 600 ron

 

Trainer/Formator: Marina Ionescu este psiholog si psihoterapeut specialist. Este PTSTA-P (Provisional Trainer & Supervisor in Transactional Analysis-Psychotherapy) si Formator si Supervizor in Sandplay Therapy, organizand cursuri si grupuri de supervizare pentrupsihoterapeuti. Lucreaza in practica privata de peste 15 ani cu adulti, familii, copii, adolescenti si parintii acestora. Dezvolta programe pentru parinti si adulti si colaboreaza in proiecteeducationale nationale si internationale.