Hipnoza Ericksoniana

Hipnoza Ericksoniana este o forma de hipnoza dezvoltata de psihologul american Milton H. Erickson în anii 1950, bazata pe ideea ca fiecare persoana are resurse și capacitati interioare care pot fi accesate si utilizate pentru a-si îmbunatati viata.
Abordarea este non-directiva, flexibila si se poate adapta la nevoile si preferintele fiecarui pacient/client. Se utilizează un limbaj sugestiv si metaforele terapeutice pentru a il ghida pe pacient/client să isi găseasca propriile solutii la problemele sale.
 Hipnoza Ericksoniana poate fi utilizată pentru o varietate de probleme, cum ar fi:
– gestionarea durerii,
– reducerea anxietătii si a depresiei,
– in lucrul cu traumele emotionale,
– fobii si tulburări de somn
– dezvoltarea personala.
– îmbunatatirea relatiilor interpersonale.
Hipnoza poate fi utilizată în sport pentru a imbunatati performanta sportivă prin reducerea anxietătii, îmbunatatirea concentrarii si cresterea încrederii în sine. Terapeutul care practica hipnoza ericksoniana poate ajuta sportivul sa se relaxeze si să isi vizualizeze succesul, sa isi dezvolte abilitatile de concentrare si sa-si creasca increderea în propria performanta. Este important sa lucrezi cu un hipnoterapeut calificat si experimentat, care sa poata adapta tehniciile de hipnoza la nevoile specifice ale sportivului si ale sportului în care activeaza.